December 18, 2015 jorinde

Goede voornemens van ConAnima Music Academy

Blog foto ConAnima 18-12-20152015 loopt op zijn eind, een mooi moment om samen met onze docenten bij ConAnima Music Academy terug te kijken op een mooi en bewogen jaar. Het was een jaar vol muziek, ondernemen, nieuwe contacten, veel blije gezichten en een hoop plannen voor de toekomst. Welke richting gaan we op en waarom?

Zoals u op onze website kunt lezen is het onze gezamenlijke missie om zoveel mogelijk muziek in de levens van mensen te brengen, in  het bijzonder bij kinderen. Muziek beleven en zelf muziek maken draagt op vele manieren bij aan een gezonder en gelukkiger leven. De parallellen tussen muziek en andere aspecten van het leven zijn eindeloos en het is aan ons als muziekdocenten om die parallellen voor jong en oud uit te leggen en nog belangrijker, te laten beleven. Een leven lang leren, een leven lang muziek!

Onderdeel van het bovenstaande is om een zeer divers lesaanbod te hebben: muziekcursussen voor kinderen vanaf 4 maanden tot 4 jaar – Muziek voor Ukkies –  Eigenwijs Muziek, instrumentale lessen voor piano, viool, gitaar en cello. 2016 staat dan ook in het teken om ons aanbod uit te breiden en per cursus meer en meer mensen te bereiken. ConAnima Music Academy beleefde in 2015 het eerste volledige jaar waarin wij naar buiten traden, wat ons meer dan 100 cursisten en ruim 50 leerlingen voor de diverse instrumenten opleverde. We hadden de kick-off van de Piano Bootcamp van Alexander, we verwelkomden Ruud Harte als gitaardocent en Dionne Nijsten als cellodocente. Geen slecht jaar, al zeggen wij het zelf!

Alexander Buskermolen, mede-eigenaar van ConAnima Music Academy heeft naast het geven van pianolessen, muziektheorie en de Piano Bootcamp veel tijd geïnvesteerd in een innovatief en spannend nieuw bedrif en online platform: de Children's Corner. Na een uiterst succesvolle crowdfunding waarbij meer dan €10.000,- werd opgehaald via Voordekunst, zal op 2 januari 2016 de Children's Corner "live" gaan. De Children's Corner is een online lesomgeving voor muziekdocenten waar dan ook ter wereld. Met dit online platform kunnen zij interactieve lesnotities maken om hun leerlingen ook buiten de lessen om van nuttige en inspirerende informatie te voorzien. Zo geeft de Children's Corner een enorm positieve impuls aan de leercurve van muziekleerlingen. Daarnaast biedt de Children's Corner tal van innovatieve tools om het leven van zelfstandige muziekdocenten EN muziekscholen een stuk eenvoudiger te maken. Een grotendeels geautomatiseerde lesadministratie is daar slechts een voorbeeld van. Kijk voor meer informatie – vanaf 2 januari – op www.childrenscorner.nl.

De docenten van ConAnima Music Academy zullen in januari starten met het gebruik van de Children's Corner, om zo een echte moderne muziekschool te worden: innovatief, uitstekend muziekonderwijs door hoog opgeleidde docenten en dat alles in een plezierige en ontspannen omgeving. Geïnteresseerd in wat wij voor u en uw kinderen kunnen betekenen? Neem een kijkje op onze website en neem contact met ons op via het contactformulier of via de e-mailadressen hieronder. 

Wij wensen u een  gezond en heel muzikaal 2016 en hopen u in het nieuwe jaar te ontmoeten bij één van onze muzieklessen, cursussen of concerten!

Jorinde Buskermolen-van den Thillart (jorinde@conanimamusicacademy.nl) 
Alexander Buskermolen (alexander@conanimamusicacademy.nl)
Ruud Harte (ruud@conanimamusicacademy.nl)
Dionne Nijsten (dionne@conanimamusicacademy.nl)