February 8, 2019 jorinde

Ouder-kind muziekles in Gouda

Uniek en nieuw in Gouda: ouder-kind muziekles. 

Na 14 jaar lesgeven en zelf moeder van drie kinderen, heeft oprichtster Jorinde een bak aan ervaring. Vanuit deze invalshoek ontstond de wens om de lessen voor jonge kinderen anders in te richten. In de lespraktijk hebben we gemerkt dat de reden dat kinderen stoppen met een muziekinstrument niet is omdat ze de les en het instrument niet meer leuk vinden, maar dat het oefenen thuis een hele opgave is. En dat begrijpen we heel goed. Een muziekinstrument bespelen is namelijk niet gemakkelijk en het gaat niet vanzelf. Maar indien goed begeleid, o zo leuk! We hebben gemerkt dat ouders 'strijd' als voornaamste reden opgegeven om te stoppen met een instrument. Met deze reden in het achterhoofd houdend, heeft Jorinde een concept ontwikkeld om niet alleen het optimale uit de les te halen, maar bovenal zodat iedereen – zowel ouder als kind – plezier heeft in het lastigste onderdeel van een instrument bespelen: het oefenen thuis. Kinderen willen het graag goed doen, voor elk instrument moet geoefend worden wil je het goed kunnen leren spelen. Het lukt niet in één keer. Het liefst oefenen kinderen dus sámen met een ouder, want je kan niet verwachten van kinderen tot 12 jaar dat zij zelf in hun eentje zonder begeleiding gaan oefenen en precies weten wat zij moeten doen. Daarom hebben we nu ouder-kind muziekles. Muziekles van 20 minuten waar de ouders een actieve rol hebben. In de lessen leert het kind niet alleen het instrument bespelen, maar leren de ouders ook hoe zij hun kind thuis het beste kunnen begeleiden. 

De muziekles in Gouda is beschikbaar voor peuters (vanaf 3 jaar) en kleuters. Vanaf 6 jaar is de les 30 minuten. 

Lessen zijn mogelijk vanaf €54,50 per maand. Ook kan je een instrument bij ons huren. Hieronder kan je een rooster vinden wanneer welke les gegeven wordt. 

Rooster

Maandag:    Pianoles
Dinsdag:      Gitaarles
Woensdag:  Muziek voor Ukkies (0-4 jaar), Eigenwijs Muziek (4-8 jaar), vioolles, gitaarles (vol)
Donderdag: Celloles
Vrijdag:        Muziek voor Ukkies, pianoles

In de nabije toekomst: zangles op donderdag (09.00-15.00) en vrijdag (12.00-14.30) en gitaarles op zaterdag. 

Ook volwassenen zijn welkom bij ons, tevens in de avonduren. 

Tips voor het oefenen met kinderen

Op deze blog van ConAnima Music Academy kan je een artikel vinden met tips voor het oefenen met kinderen thuis. Enjoy!

Aanmelden

Aanmelden kan via info@conanimamusicacademy.nl. Op de website in meer informatie te vinden over alle muzieklessen in Gouda. Je kan het vinden via deze link.