ConAnima Music Academy

Blog

Workshops volwassenen en kinderen aanstaande zaterdag

Beste allen,

Aanstaande zaterdag 4 november is het zover, de workshops gaan van start!
De kinderen zijn om 09.00 aan de beurt. Zij zullen op een interactieve en speelse manier diverse spelletjes doen voor de motoriek en zullen tips mee krijgen wanneer ze het beste kunnen oefenen.
De volwassenen mogen om 09.45 de studio binnenkomen en krijgen een presentatie over Fight or Flight en over blessure(preventie). Heel interessant, al zeg ik het zelf. Ben je er ook bij? Aanmelden kan via jorinde@conanimamusicacademy.nl

Hartelijke groeten, namens het hele team van ConAnima,

Jorinde Buskermolen – van den Thillart

ConAnima Music Academy verzorgt zowel vioolles, als pianoles, gitaarles en celloles in Gouda. Aanmelden kan via de website www.conanimamusicacademy.nl. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina www.facebook.com/conanimamusicacademy

Waarom een goede en betrokken muziekdocent o zo belangrijk is

Waarom een goede en betrokken muziekdocent o zo belangrijk is

Tijdens deze – voor mij – langzame zomer en met de Olympische Spelen volop aan de gang, heb ik genoeg tijd om te mijmeren en ben ik me er wederom erg van bewust hoeveel parallellen er tussen sport en muziek bestaan… Neem het turnen van dit jaar nou: het omstreden besluit om Yuri van Gelder naar huis te sturen, de vader van Sanne Wevers – tevens haar coach – terecht enthousiast aan de zijlijn, Epke Zonderland die de rekstok mist en flat out gaat. Allemaal topsporters, soms lukt een oefening wel, en soms gaat het wat minder. En soms wil je de boel de boel laten en een lekker biertje drinken. Met alle gevolgen van dien. Met muziek is het net zo, je oefent tot je scheel ziet. Op het moment suprême gaat het – mits je goed geoefend hebt – meestal net zoals in je studiesessies. Maar zo nu en dan heb je je dag niet en speel je niet zoals je weet dat je kan spelen, dat gebeurt. Men zegt dat het 10.000 studie-uren kost tot je een instrument goed beheerst, het in de sport net zo. Trainen, trainen en nog eens trainen. Doe je dat alleen? Nee, daar heb je een coach voor nodig. Een goede coach, iemand met kennis van zaken, die je kan inspireren, motiveren, dingen ziet die je zelf nog niet door had, iemand die je kent, die je goede maar ook zwakke kanten kent, die je er doorheen kan slepen wanneer het tegen zit en die net zo enthousiast mee juicht bij je successen. Iemand die het beste met je voor heeft, die er is, bij wie je terecht kan, ook voor zaken die niet per se met sport te maken heeft. Immers is een fit lijf belangrijk, maar mentaal gezien moet het ook lekker gaan, wil je succes hebben. Een coach moet vast en zeker een fantastisch persoon zijn (daarom de verbazing dat het de coach van Yuri was die hem naar huis stuurde!).

EeImage titlen muziekdocent is niet anders, alle bovengenoemde eigenschappen zijn ook op een muziekdocent van toepassing. Als je vooruitgang merkt in je spel, wordt het bespelen van een instrument ook leuker. Je oefent voor jezelf, maar het is absoluut makkelijker wanneer je een goede, leuke, maar vooral betrokken docent als (viool)stok achter de deur hebt. De juiste docent maakt een wereld van verschil, zeker voor de motivatie van een leerling. Daarom verbaast het me keer op keer weer dat er mensen zijn die zonder opleiding muziekles geven, pianoles geven zonder conservatoriumopleiding, zonder didactiek, en methodiek gevolgd te hebben. Met vioolles, gitaarles of wat voor een muziekles dan ook idem dito. “Ja, maar ik heb PABO gedaan, ik weet hoe kinderen in elkaar steken!” Leerkracht zijn is een compleet andere tak van sport, je doet je kind toch ook niet op zwemles bij een turncoach?!  Dus bij dezen een oproepje aan alle ouders: wees slim, wil je kind een instrument leren spelen? Doe je huiswerk. In dit geval is het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ zeker van toepassing, een docent kan er immers voor zorgen dat je kind geen muziekles meer wil en een goed opgeleide docent geeft geen les voor drie tientjes per uur. Zorg ervoor dat de docent betrokken is, meer geeft dan alleen het muzieklesje in de week, een gedegen opleiding heeft gevolgd en kennis van zaken heeft. Vraag rond, lees reacties, zelfs van leerlingen die onverhoopt toch niet door zijn gegaan met het desbetreffende instrument. Een passende docent: daar heeft je kind een leven lang plezier van.

(Ook te lezen op Yoo.rs)

Vacature pianodocent bij ConAnima Music Academy

Vacature pianodocent (M/V) voor 12 uur per week in Gouda

ConAnima Music Academy is een moderne muziekacademie die volop aan het groeien is. Momenteel bieden wij lessen aan voor piano, viool, gitaar en cello. Daarnaast geven we een groot aantal cursussen genaamd Muziek voor Ukkies en Eigenwijs Muziek, speciaal voor de jonge kinderen.

De missie van ConAnima Music Academy is om de best mogelijke muzieklessen te geven. Dat doen wij onder andere door gebruik van een unieke online lesomgeving als aanvulling op de wekelijkse lessen. Daarnaast zijn al onze docenten hoog opgeleid en zijn zij zelf ook actief als uitvoerend musicus.  

Voor onze muziekschool ConAnima Music Academy in Gouda zijn wij per 1 juni 2016 op zoek naar een freelance pianodocent. De pianolessen worden gegeven in onze muziekstudio waar zeer moderne lesfaciliteiten beschikbaar zijn. Er wordt lesgegeven op een uitstekende vleugel.

Het leerlingenbestand varieert van absolute jonge beginners tot zeer gevorderde leerlingen met veel repertoire. In totaal zal er aan ongeveer 20 leerlingen worden lesgegeven, verspreid over twee lesdagen (in overleg).

Wij zoeken

Een gepassioneerd en bevlogen pianodocent.
De docent is In het bezit van een Bachelor of Music diploma piano klassiek. Master of Music specialisatie methodiek is een pré.
De docent heeft aantoonbare uitstekende didactische vaardigheden en een sterke visie op het leerproces.
Hij/zij is eventueel ook beschikbaar in de avonduren en/of op zaterdagen.
Een docent die ondernemend is en betrokken wil zijn bij een team van ambitieuze muziekdocenten.
Hij/zij heeft veel repertoirekennis en weet alle soorten leerlingen te bedienen van interessant materiaal. De docent is klassiek geschoold maar kan ook goed overweg met popmuziek/akkoordenschema’s, jazz en improvisatie.
alexander2

 

 

 

 

 

 

 

Wij bieden

Een prima salaris
Efficiënt ingedeelde lesdagen en tijden
Een lespraktijk vol gemotiveerde en enthousiaste leerlingen
De mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, in het bijzonder als cultureel ondernemer.

Deadline

Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande vacature? Stuur dan vóór maandag 16 mei je motivatie en C.V. naar alexander@conanimamusicacademy.nl . De gesprekken vinden plaats op zaterdag 21 mei in de ochtend. Heb je nog vragen over de vacature en heb je liever telefonisch contact? Bel dan met Alexander Buskermolen, 06-28415721.

De lente is begonnen, de laatste cursussen van dit schooljaar gaan van start!

De lente is weer begonnen! De laatste cursussen van dit schooljaar Muziek voor Ukkies en Eigenwijs Muziek gaan van start. We beginnen op woensdag 6- en vrijdag 8 april. Aanmelden kan via jorinde@conanimamusicacademy.nl.

ConAnima groeit. En daar zijn we heel erg blij mee. Nieuwe projecten voor de Brede School staan voor 2016-2017 op het programma, zodat we het plezier van muziekmaken aan nog meer kinderen kunnen laten ervaren. Wij hebben er veel zin in. Hopelijk resulteert het in veel blije gezichten en nog meer aanmeldingen voor onze docenten.

Uiteraard is muziekmaken niet alleen besteed aan kinderen, ook volwassenen zijn van harte welkom. Meer info is te vinden op de website. hier kan je je ook aanmelden. Vraag eens naar de mogelijkheden; we begrijpen dat mensen druk zijn met een baan en/of kinderen. Daarom is het vaak ook mogelijk om ‘s avonds les te hebben. Handig!

Stay tuned voor meer regelmatigere blogposts. Een post over hoe te oefenen komt eraan!

 

Goede voornemens van ConAnima Music Academy

Blog foto ConAnima 18-12-20152015 loopt op zijn eind, een mooi moment om samen met onze docenten bij ConAnima Music Academy terug te kijken op een mooi en bewogen jaar. Het was een jaar vol muziek, ondernemen, nieuwe contacten, veel blije gezichten en een hoop plannen voor de toekomst. Welke richting gaan we op en waarom?

Zoals u op onze website kunt lezen is het onze gezamenlijke missie om zoveel mogelijk muziek in de levens van mensen te brengen, in  het bijzonder bij kinderen. Muziek beleven en zelf muziek maken draagt op vele manieren bij aan een gezonder en gelukkiger leven. De parallellen tussen muziek en andere aspecten van het leven zijn eindeloos en het is aan ons als muziekdocenten om die parallellen voor jong en oud uit te leggen en nog belangrijker, te laten beleven. Een leven lang leren, een leven lang muziek!

Onderdeel van het bovenstaande is om een zeer divers lesaanbod te hebben: muziekcursussen voor kinderen vanaf 4 maanden tot 4 jaar – Muziek voor Ukkies –  Eigenwijs Muziek, instrumentale lessen voor piano, viool, gitaar en cello. 2016 staat dan ook in het teken om ons aanbod uit te breiden en per cursus meer en meer mensen te bereiken. ConAnima Music Academy beleefde in 2015 het eerste volledige jaar waarin wij naar buiten traden, wat ons meer dan 100 cursisten en ruim 50 leerlingen voor de diverse instrumenten opleverde. We hadden de kick-off van de Piano Bootcamp van Alexander, we verwelkomden Ruud Harte als gitaardocent en Dionne Nijsten als cellodocente. Geen slecht jaar, al zeggen wij het zelf!

Alexander Buskermolen, mede-eigenaar van ConAnima Music Academy heeft naast het geven van pianolessen, muziektheorie en de Piano Bootcamp veel tijd geïnvesteerd in een innovatief en spannend nieuw bedrif en online platform: de Children's Corner. Na een uiterst succesvolle crowdfunding waarbij meer dan €10.000,- werd opgehaald via Voordekunst, zal op 2 januari 2016 de Children's Corner "live" gaan. De Children's Corner is een online lesomgeving voor muziekdocenten waar dan ook ter wereld. Met dit online platform kunnen zij interactieve lesnotities maken om hun leerlingen ook buiten de lessen om van nuttige en inspirerende informatie te voorzien. Zo geeft de Children's Corner een enorm positieve impuls aan de leercurve van muziekleerlingen. Daarnaast biedt de Children's Corner tal van innovatieve tools om het leven van zelfstandige muziekdocenten EN muziekscholen een stuk eenvoudiger te maken. Een grotendeels geautomatiseerde lesadministratie is daar slechts een voorbeeld van. Kijk voor meer informatie – vanaf 2 januari – op www.childrenscorner.nl.

De docenten van ConAnima Music Academy zullen in januari starten met het gebruik van de Children's Corner, om zo een echte moderne muziekschool te worden: innovatief, uitstekend muziekonderwijs door hoog opgeleidde docenten en dat alles in een plezierige en ontspannen omgeving. Geïnteresseerd in wat wij voor u en uw kinderen kunnen betekenen? Neem een kijkje op onze website en neem contact met ons op via het contactformulier of via de e-mailadressen hieronder. 

Wij wensen u een  gezond en heel muzikaal 2016 en hopen u in het nieuwe jaar te ontmoeten bij één van onze muzieklessen, cursussen of concerten!

Jorinde Buskermolen-van den Thillart (jorinde@conanimamusicacademy.nl) 
Alexander Buskermolen (alexander@conanimamusicacademy.nl)
Ruud Harte (ruud@conanimamusicacademy.nl)
Dionne Nijsten (dionne@conanimamusicacademy.nl)